Odličan struk za 10 minuta

Svaki dan vježbajte 10 minuta i vaše tijelo će biti zategnuto!

odličan-struk-za-10-minuta
5 od 5(9 glasova)

Samo deset minuta svakog dana odvojite za ove vježbe i vaše tijelo će biti fit.

1. Vježba - Planinarka

Postavite se u položaj za muški sklek. Ruke su ispružene u visini ramena i oslonjene na pod, a noge su ispružene i na vrhovima prstiju oslonjene o pod, a leđa ispravljena.

Lijevu nogu savijte i približite je grudnom košu, pa je vratite u prvobitni položaj. Isto uradite i sa desnom nogom. 

Naizmjenično izvodite pokrete lijevom, pa desnom nogom šezdesetak sekundi.

2. Vježba - Laktašica

Lijevim laktom se oslonite na pod, a desnu ruku ispružite. Ostatak tijela okrenite na lijevi bok. Podižite se sa poda vrhom lijevog stopala i lagano spuštajte. VJežbu izvodite 60 sekundi, pa sve to ponovite sa desnom nogom, bokom i laktom.

3. Vježba - Strelica

Lezite na leđa, lagano savijte koljena, dok stopala ravno stoje na podu. Obje ruke ravno spojite - kao da želite napraviti strelicu.

Podižete gornji dio tijela, te vrhom "strelice" dodirujete naizmjenično desni i lijevi bok. Ponavljate što više puta možete u trajanju od 60 sekundi.

4. Vježba - Balerina

Ležite na podu. Oslonite se laktovima o pod. Laktovi su u visini ramena. Naizmjenično podižete lijevu i desnu nogu pod uglom od 90 stepeni. Ponavljate vježbu što više puta možete u trajanju od jedne minute.

5. Vježba - Maherica

Stojite u širokom raskoraku sa lagano savijenim koljenima. Stopala su okrenuta vani. Gornji dio tijela izravnajte, pa desnom rukom u desnu stranu zamahnite preko glave. Zatim lijevom rukom u lijevu stranu zamahnite preko glave. Naizmjenično zamahujte rukama šezdeset sekundi.

6. Vježba - Boksačica

Stojite u raskoraku. Ruke su podignute, savijene u laktovima, a šake su skupljene u visini glave, kao da želite da boksujete. Lijevo koljeno podignite i pokušajte približiti desnom laktu. Nekoliko sekundi zadržite tu pozu, pa se vratite u prvobitni položaj. Isto ponovite sa desnim koljenom i lijevim laktom. Vježbu ponavljajte naizmjenično u trajanju od dvije minuta.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...