Kako istopiti salo na stomaku

Nije lako, ali morate biti uporni....

kako-istopiti-salo-na-stomaku
5 od 5(9 glasova)

Hranite se zdravo, mnogo se krećete, rijetko jedete slatko, ali masne naslage na stomaku su još uvijek prisutne. Ne brinite, postoje strategije koje će vam pomoći da riješite svoj problem.

Ako želite da imate ravan stomak, morate biti uporni. Uložite malo više truda i masne naslage će nestati. 

Brže hodajte
Brže hodajte i prosječno ćete sagorjevati 25% kalorija više. Istraživanja pokazuju da brzo hodanje povoljno djeluje kod gubitka kilograma. U početku kombinujte brzo i sporo hodanje, a vremenom pojačavajte tempo. 

Vježbe na lopti
Lopta je odlična za izvođenje mnogih vježbi koje će vam pomoći da istopite masne stomačne naslage. Kupite loptu, pronađite odgovarajuće vježbe i riješite se naslaga. 

Vježbe snage kombinovane s kardio vežbama
Istraživanja pokazuju da kombinacijom kardio vježbi i vježbi snage postižete bolje rezultate i brže se rješavate stomačnih naslaga. Takođe, vježbe snage nam koriste za formiranje mišića i pravilniji rad metabolizma. 

Ravnoteža na jednoj nozi
Istraživanja pikazuju da i jednostavne vježbe pomažu jačanju mišića. Stajanje na jednoj nozi, čučnjevi na jednoj nozi i ostale vježbe ravnoteže treba što češće praktikovati. 

Dobar san
Pored pravilne ishrane i vježbanja, morate dovoljno da spavate. Nedovoljno sna uzrokuje porast hormona stresa i to će loše uticati na vaše zdravlje i stomačne naslage. Zbog toga minimalno treba spavati 7-8 sati tokom noći. Ne zaboravite i veiše sna može negativno uticati na vaše zdravlje. 

Pijte zeleni čaj
Zeleni čaj je dobar za kožu, ali i veoma djelotvoran za nestajanje stomačnog sala. Zbog toga ga pijte svaki dan. 

Napravite plan vježbanja
Napravite sedmični plan vježbanja. Za svaki dan odaberite određeni model vježbanja. 

Birajte namirnice
Postoje namirnice koje treba da uvrstite u vašu ishranu, jer će vam pomoći da izgubite kilograme. To su badem, tamna čokolada, avokado, pistacije, suncokretove sjemenke, maslinovo ulje i sl. 

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...