Kako iskoristiti stari hljeb

Ostalo vam je hljeba od prethodnog dana. Ne bacajte ga!

kako-iskoristiti-stari-hljeb
5 od 5(5 glasova)

Donosimo vam nekoliko načina na koje možete da iskoristite stari hljeb!

1. Hljeb stavite u nakvašenu papirnu vrećicu. U zagrijanu rernu stavite hljeb u vrećici i zagrijavajte tri minute. Vaš hljeb će biti kao nov!

2. Ako ga ne želite odmah koristiti možete ga zamrznuti.

3. Napravite prezlu. Stavite komadiće hljeba i sušite na najnižoj temperaturi u rerni, a zatim ih sameljite. Mljeveni hljeb vratite u rernu i sušite još sat vremena na najnižoj temperaturi. Ohladite i prebacite u teglu.

4. Komadić hljeba dodajte čorbi da dobijete odgovarajuću gustinu.

5. Stavite komadić hljeba u ladicu u kojoj držite povrće. Hljeb će upiti pretjeranu vlagu i produžiti vijek vašem povrću. Svaka dva dana zamijenite hljeb.

6. Osušeni i izmrvljeni hljeb pomiješajte sa zemljom u kojoj su vaše biljke posađene. One će zemlji dati vlažnost i nahraniti je.

7. Iskoristite ga za tost, bruskete, pripremu ćufti i toplih sendviča.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...