Deset savjeta za jesenji fitness

Održite svoje tijelo u formi i tokom jesenjih dana!

deset-savjeta-za-jesenji-fitness
5 od 5(5 glasova)

Jesen je prijelazno doba godine. Lišće se na drveću mijenja, temperature se hlade. Mnogi u tom periodu odustaju od fizičkih aktivnosti.

Iskoristite jesenje aktivnosti

Iskoristite još malo toplih dana za vikend izlete ili lokalna druženja.

Uključite se u aktivnosti u zajednici

Provjerite u vašoj zajednici aktivnosti tokom jeseni. Dogovorite se sa prijateljima i korisno upotpunite slobodno vrijeme.

Iskoristite jesenje staze

Jesen je jedno od najljepših doba godine u prirodi. Zajedno sa prijateljima pronađi lokalne parkove ili staze za šetnju, trčanje ili vožnju biciklom i uživaj u prelijepim bojama.

Prilagodi svoju odjeću

Obično hladnije vrijeme, odvaća ljude od izlaska van. Ovaj problem se rješava nošenjem vjetrovki i odijevanjem u slojevima. Pravilna odjeća će vam omogućiti da uživate u fitnesu.

Pijte vodu

Ostanite hidratizirani čak i kad se temperatura ohladi. Ljudi se obično osjećaju manje žedni, kada nije vruće, ali je veoma važno ostati hidratiziran u jesen kao i u ljeto.

Pijte čaj

Čaj će vas zagrijati kada je hladno. Zeleni i crni čaj sadrže antioksidante, koji pomažu u odbrani bolesti za vrijeme sezona gripe, tako da možete ostati zdravi i aktivni.

Izbjegavajte prejedanje za vrijeme praznika

Tokom praznika pazite na svoju ishranu, jer osim što ćete dobiti koji kilogram više, vratit ćete i nezdrave navike.

Uključite se u obavljanje jesenjih poslova

Čistite lišće, jer je dokazano da osoba može sagorjeti 135 kalorija čisteći lišće tridesetak minuta. 

Započnite dan vježbom

Ako to radite bit ćete manje umorni nego obično, a imat ćete dovoljno vremena u poslijepodnevnim i večernjim satima da se opustite.

Razne aktivnosti

Kako se vrijeme hladi, a ljeto završava, veoma je teško biti motiviran. Zbog toga uvedite različite aktivnosti i vježbe, koje će vam pomoći da održite svoj izgled i zdravlje.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...