Turski hljeb

Turkish pide

turski-hljeb
5 od 5(7 glasova)

Sastojci:

4-5 šolja brašna
1 šolja i 2/3 mlake vode
70 g otopljenog maslaca
1/2 kašike suhe germe
1 kašika šećera
1/2 kašike soli
sjemenke za posipanje: čurukot, susam

Priprema:

Umijesiti sve sastojke.
Tijesto ne treba da bude čvrsto, nego malo ljepljivo. Pokriti i ostaviti da nadolazi. Kada se udvostruči istresti na brašnom posutu radnu površinu, premijesiti i podijeliti tijesto na četiri dijela.
 
Rukama razvući i odozgo poprskati sa malo vode. Nožem ili prstima napraviti šaru i posuti sjemenkama. Stavljati na nauljen pleh i peći dok ne porumeni

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...