Turkish pide

Tursko pecivo sa mljevenim mesom....

turkish-pide
4.3 od 5(6 glasova)

Sastojci:

Tijesto:
500 g brašna
100 ml mlakog mlijeka
100 ml mlake vode
7 g suhe germe
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika maslinovog ulja
Fil:
300 g mljevenog mesa
200 g feta sira
6 kašika pirea od paradajza
3 glavice crvenog luka
1 kašičica mljevenog kima
1 paradajz
2 čehnja bijelog luka
biber, so

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Po potrebi dodati još mlijeka ili vode. Ostaviti tijesto da nadolazi oko sat vremena.
Za to vrijeme napraviti fil. U zdjeli pomiješati meso, feta sir, paradajz pire, sitno sjeckani crveni luk, paradajz isjeckan na kockice, bijeli luk, kim, so i biber.
Od tijesta napraviti 6 kuglica i razvući ih elipsasto. Na sredinu staviti fil. Krajeve preklopiti. Umutiti jedno bjelance i njime premazati pide.
Peći u zagrijanoj rerni oko 15 minuta. 

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...