Tjestenina sa tunom, maslinama i čilijem

Ako volite ljuto....

tjestenina-sa-tunom--maslinama-i-čilijem
4 od 5(9 glasova)

Sastojci:

10 kašika maslinovog ulja
2 režnja bijelog luka
1/2 šoljice maslina bez koštica
5 fileta inćuna u ulju
10 komada cherry paradajza
1/2 kašičice sušenog čilija
1 konzerva tune u ulju
2 kašičice svježe sjeckanog lista peršuna
500 g tjestenine

Priprema:

U dubokoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i 1 minutu pržite sitno sjeckani bijeli luk, masline i inćune, miješajući drvenom kašikom.

Dodajte paradajz i čili i pržite još dvije minute. Dodajte peršun, malo soli i miješajte još minutu. Sklonite sa plate.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu. Ocijedite. Dodajte tjesteninu u smjesu sa tunom, paradajzom i maslinama i miješajte tridesetak sekundi da bi se okusi izjednačili.

Poslužite toplo.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...