Tjestenina sa pistacijama i gljivama

Pistacije su veom zdrave, a kada tome dodate gljive i omiljenu tjesteninu....

tjestenina-sa-pistacijama-i-gljivama
4.4 od 5(16 glasova)

Tad nećete odoljeti.

Sastojci:

600 gr gljiva po izboru
500 gr tjestenine
1 šolju očišćenih pistacija 
3 kašike brašna
1 crveni luk, krupnije isjeckan
2 čehnja bijelog luka, isjeckana
puter, ulje, so, biber, parmezan

Priprema:

U duboku tavu stavite 3 kašike putera i dinstajte luk na umjerenoj temperaturi, oko 7 minuta, dok lagano ne porumeni. Dodajte isjeckane gljive, so i biber i kuhajte približno 3 minute. Dodajte bijeli luk i još malo dinstajte, pa smanjite temperaturu. Dodajte još dvije kašike putera i brašno. Dodajite vodu ili smjesu napravljenu od jedne kocke za supu (oko pola litre) lagano miješajući. Ostavite da se dinsta dok se nivo vode ne prepolovi i dok ne dobijete malo gušću smjesu. Dodajte pistacije, malo ulja i još začina, ukoliko je potrebno.

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu, operite je. Služite na tanjirima, prelijte smjesom sa gljivama koju ste napravili i pospite parmezanom. 

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...