Tjestenina sa graškom i šparogama

Jedan proljetni recept....

tjestenina-sa-graškom-i-šparogama
4 od 5(6 glasova)

Sastojci:

450 g integralne tjestenine
4 kašike maslinovog ulja
5 komada mladog luka
2 češnja bijelog luka
450 g divljih šparogi
2 šolje graška
2 kašike margarina
2/3 šolje narobanog parmezana
2 kašičice ribane limunove kore
2 kašičice soka od limuna
1 šolja miješanog začinskog bilja (vlasac, peršun, menta)
3/4 šolje tostiranih pinjola 
biber, so

Priprema:

Prema upustvu sa vrećice napravite tjesteninu. Procijedite i ostavite dvije šolje vode u kojoj se tjestenina kuhala.

Dok se tjestenina kuha, u veću tavu stavite maslinovo ulje, dodajte sjeckani mladi luk i kratko prodinstajte, te začinite biberom i solju. Dodajte šparoge i sitno sjeckani bijeli luk, te dinstajte oko tri minute dok šparoge ne omekšaju. Zatim dodajte grašak i dinstajte još dvije minute.

U tavu dodajte skuhanu tjesteninu i jednu šolju vode u kojoj se kuhala, te lagano kuhajte dvije minute. Sklonite tavu sa plate i dodajte naribani sir i margarin. Promiješajte, te dodajte još malo vode, limunov sok i ribanu koricu, te pinjole.

Servirajte u tanjir i uživajte u jelu.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...