Tjestenina s povrtnim umakom

Ukusno i brzo jelo...

tjestenina-s-povrtnim-umakom
4.7 od 5(15 glasova)

Sastojci potrebni za umak :

300 g crvenog luka
3 veće tikvice ( cca 600 g )
1 l pasiranog paradajza
4 kašike blagoga ili ljutoga ajvara
soli, mljevene slatke paprike i šećera po ukusu i potrebi

Dodatni sastojci :

Tjestenina po izboru ( ili bilo koji drugi prilog za koji smatrate da bi bio idealan za ovakvu vrstu umaka )
sitno sjeckano peršinovo lišće ( svježe ili sušeno )

Priprema:

Crveni luk očistite, te ga nasjeckajte na tanje rezance. Isto napravite i s tikvicama. Posudu dobro zagrijte, dodajte ulje i sjeckani crveni luk. Pirjajte ga dok se u potpunosti ne iskaramelizira. Tada dodajte nasjeckane tikvice, te nastavite pirjati sve dok ne prestanu puštati vodu.
Pred kraj pirjanja luka i tikvica podlijte s pasiranim paradajzom i kuhajte na laganoj vatri dok luk i tikvice ne omekšaju.
Na kraju dodajte ajvara i sve navedene začine, te začinite po ukusu.

Tjesteninu skuhajte prema uputama s vrećice. Poslužite toplo uz salatu po izboru i malo ribanog parmezana.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...