Tamagoyaki - japanski omlet

Tamagoyaki doslovno znači ¨jaje na žaru¨.

tamagoyaki-:-japanski-omlet
5 od 5(3 glasova)

Tamagoyaki se obično služi za doručak. 

Sastojci:

4 jaja
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice soja sos
1/4 kašičice šećera
1 kašičica ulja
 

Priprema:

U zdjeli izmiješajte jaja, so, soja sos i šećer.

Zagrijte tavu na srednje visokoj temperaturi i dodajte ulje. (Najbolje je koristiti pravougaonu tavu)

Ulijte tanki sloj smjese od jaja u tavu, naginjući je da se pokrije dno posude. Kada se jaja malo zapeku (dno je pečeno, ali je mekano na vrhu) počnite rolati jaja sa jedne strane na drugu stranu tave. Pomaknite rolat na kraj tave, nanesite ulje na tavu sa papirnim ubrusom, čak i pod rolani omlet. Ponovo ulijte smjesu od jaja, razlijte po cijeloj tavi, čak i ispod rolata. Ponovite postupak.

Postupak ponavljajte dok vam ne nestane smjese (5-6 puta).

Izvadite iz tave i ohladiti 3-4 minute. 

Izrežite vaš rolat i servirajte. 

Savjet: Omlet možete iz tave staviti na bambus tepih i umotati ga. Tako će dobiti odgovarajući oblik. Tako neka stoji pet minuta, a zatim ga narežite.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...