Tađin đbal

Jedan libijski specijalitet!

tađin-đbal
5 od 5(8 glasova)

Sastojci:

krompir
pileći file
luk crveni
peršun
kopar
paprika
3 jaja
ribani sir
2 kašike prezle
masline, paprika

Priprema:

Isjeckati krompir i ispržiti na masnoći.
U posebnoj posudi dinstati luk i meso, pa dodati začine (so, biber, crvenu papriku i paradajz sos)
U ohlađeni prženi krompir dodati peršun, kopar i sjeckanu zelenu papriku. Zatim dodati dinstani luk i meso i dobro izmiješati. Dodati tri jaja i izmiješati. Dodati ribani sir i 2 kašike prezle. Izmiješati, te rasporediti u tepsiju ravnomjerno. 
Narezati masline i papriku i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. 
Izvaditi iz rerne i servirati. 

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...