Supa sa knedlama od pileće džigerice

Tanjir tople supe uvijek prija našem stomaku....

supa-sa-knedlama-od-pileće-džigerice
4.9 od 5(60 glasova)

Sastojci: 

150 g pileće džigerice
2 kašike prezle
1 jaje
1 kašika mažurana
so
biber
1 kašika maslaca
1 glavica luka
200 g mrkve
100 g celera
200-300 g piletine
peršun

Priprema:

U šepri skuhajte pileći temeljac. Stavite piletinu, peršun i celer i kuhajte 30-tak minuta.

Mrkvu i luk sitno isjeckajte i preržite na tavi nekoliko minuta. Dodajte u gotov pileći temeljac i kuhajte još 15-tak minuta.

Za to vrijeme pileću džigericu sitno isjeckajte i pomiješajte sa prezlom, jajetom, mažuranom, pa poslilite i pobiberite po ukusu. 

Oblikujte kuglice i dodajte u supu koja vri. Kuhajte desetak minuta.

Napomena: u supu možete dodati par krompira ili malo rezanaca...

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...