Supa od povrća sa knedlama

Ukusna supa sa mekanim knedlama...

supa-od-povrća-sa-knedlama
4.4 od 5(37 glasova)

Sastojci:

3 srednje svježe mrkve
250 g smrznutog graška
1 veća glavica crvenog luka
2 l pilećeg ili mesnog temljeca
2 manje grančice svježeg peršunovog lišća

za knedle:
2,5 kašike pšeničnog griza
1 kašika ulja
1 jaja
2 kašike vode

Pripema:

Crveni luk i mrkvu nasjeckajte na sitnije kocke.  Na ulju pirjajte crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte smrznuti grašak i mrkvu te pirjate dok povrće ne pusti vodu. Zalijte s temeljcem, te ostavite da dobro ukuha, a u međuvremenu bacite se na izradu knedli.

U manjoj posudi dobro razradite uljei jaje, a zatim dodajte pšenični griz i vodu, te dobro razradite da dobijete homogenu smjesu.
Supa mora obavezno kuhati kada se u nju dodavaju bilo koje vrste priloga. Kašiku uronite u kipuću vodu i ostavite 1 minutu da se dobro zagrije, a zatim pomoću nje vadite malo po malo i uranjate u supu. Kuhajte sve dok se knedle ne skuhaju, a pred sam kraj dodajte svježe nasjeckano peršunovo lišće i doradite okus.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...