Sos od šampinjona

Sos kao odličan dodatak pilećoj roladi....

sos-od-šampinjona
4.5 od 5(13 glasova)
Sastojci:

300 g šampinjona
1 glavica luka
1 bijeli dio praziluka
2-3 češnja bijelog uka
1/2 veze peršuna
3 dl vode 
1 dl pavlake za kuhanje
1.5 kašičca gustina
kašika putera
so, biber

Priprema:

U dobro zagrijanoj dubokoj tavi rastopiti puter pa ispržiti šampinjone isječene na malo deblje listiće. Kada se šampinjoni malo isprže, dodati sve tri vrste luka i pržiti jos dva-tri minuta često miješajući. Posoliti po želji. Dodavati po malo vode i dinstati dok gljive ne omekšaju. U malkoj vodi razmutiti gustin pa nasuti u šampinjone. Staviti na platu da provrije, isključiti platu i pustiti da se ohladi. Dodati pavlaku, sitno isjeckan peršun i biber i lagano promiješati.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...