Sarma sa kiselim kupusom

Kiseli kupus je spreman, mljeveno meso kupljeno i vrijeme je za ručak!

sarma-sa-kiselim-kupusom
5 od 5(6 glasova)

Sastojci:

600 g mljevenog mesa
1 glavica crvenog luka
2 čehnja bijelog luka
1 jaje
150 g riže
100 g suhog mesa
peršun
paradajz pire
cvena paprika mljevena
so, vegeta, biber, ulje
1 glavica kupusa

Priprema:

Oprati listove kupusa i odrezati zadebljali dio.
Pripremiti nadjev.Pomiješati mljeveno meso, sjeckani luk i pešrun, opranu rižu i jaje. Dodati paradajz pire, začine i pola čaše vode. Dobro izmiješati. 
Puniti nadjevom listove sarme.
U dublju šerpu staviti na dno nekoliko listova kupusa, komadiće kuhog mesa, a zatim redati umotane sarmice. Slagati ih jedu do druge. Dodati vodu da prekrije sarme, dodati mljevenu papriku i paradajz pire, te kuhati na laganoj vatri minimalno sat vremena.
SLužiti sa kiselom pavlakom.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...