Riblji čušpajz

Jelo koje trebate probati....

riblji-čušpajz
5 od 5(7 glasova)

Sastojci:

za riblji temeljac:
300 g ribljih kostiju
svježeg korjenastog povrća ( mrkva, peršun, celer )
400 ml vode
začini po želji

Glavni sastojci :
400 g fileta lososa
500 g  smuđa
1 puna čajna kašika mediteranske mješavine začina
2 veće glavice crvenoga luka
300 g krompira
so i biber
2 čajne kašike sjeckanog peršuna
sok od jednog limuna

Priprema:

Izrežite filete smuđa. Glavu, kralježnicu i rep smuđa stavite u vodu u koju ste dodali korjenasto povrće. Kad prokuha, začinite i kuhajte petnaestak minuta. 

Crveni luk isijecite na sitnije kockice i pirjajte ga na mješavini maslinovog i suncokretovog ulja. Krompire ogulite i izrežite na ploške.

Filete lososa isijecite na srednje kocke, posolite i dodajte mediteransku mješavinu začina. Isto to uradite i sa filetima smuđa.

Ribu dodajte na ispirjani crveni luk i djelimično kuhane krompire i pirjajte otprilike 5 minuta, zalijte s ribljim temeljcem, začinite. Pred kraj kuhanja dodajte sok od jednoga limuna.

Servirajte toplo jelo.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...