Pohovani šampinjoni

Odlična zamjena za meso!

pohovani-šampinjoni
5 od 5(5 glasova)

Sastojci:

400 g prezle (krušnih mrvica)
100 g brašna
150 ml mlijeka
1 kašika limunovog soka
10 većih šampinjona
ulje
so, biber
6 kašika sjeckanog peršuna

Priprema:

Izmiješate u blenderu peršun i prezlu sve dok ne dobijete ujednačenu mljevenu smjesu, pa posolite i pobiberite po želji.
U mlijeko dodajte limunov sok i desetak minuta ostavite.
Očišćene gljive narežite na šnite debele 1 cm.
U jednu zdjelu stavite brašno, u drugu mlijeko sa limunom, a u treću krušne mrvice. Svaku šnitu šampinjona uvaljajte u brašno, mlijeko, pa u mrvice i pecite u vrelom ulju otprilike tri minute. 
Pržene šampinjone poslužite uz umak po želji!

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...