Pljeskavice od patlidžana

Proljeće je obilato povrćem, koje treba iskoristiti.

pljeskavice-od-patlidžana
4.2 od 5(9 glasova)

Sastojci:

6 manjih patlidžana
maslinovo ulje
1 glavica crvenog luka, sitno nasjeckana
2 češnja bijelog luka
2 šolje hljebnih mrvica
3 kašike sitno nasjeckanog svježeg peršuna
1 kašika sitno nasjeckane mente
1 kašičica mljevene crvene parike
1 kašičica kumina
so, biber
1 jaje
2 šolje brašna

Priprema:

Izrežite patlidžan na šnite i poredajte u tepsiju premazanu maslinovim uljem. Stavite u rernu zagrijanu na 250C smo da omekšaju.

Za to vrijeme u tavi izdinstajte crveni i bijeli luk.

Sve ostale sastojke, osim brašna i jajeta izmiješajte u većoj posudi, a zatim dodajte i patlidžan isječen na kockice, crveni i bijeli luk.

Smjesu dobro izmješajte, dodajte umućeno jaje i dobro promiješajte.

U plitki tanjir stavite brašno.

Od smjese oblikujte pljeskavice. Uvaljajte ih u brašno i pržite na zagrijanom ulju.

Pljeskavice služite uz umak od krem sira (pomiješate 250 g krem sira sa dvije kašičice ljutog sosa).

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...