Pecivo punjeno pilećim fileom

Ukusna kombinacija tijesta, filea i gljiva....

pecivo-punjeno-pilećim-fileom
4.5 od 5(8 glasova)

Sastojci:

500 g brašna
2 kašike ulja
so
1 kašika šećera
1 kvasac
150 ml vode
150 ml mlijeka
Fil:
500 g pilećeg filea
100 ml vrhnja za kuhanje
250 g mladog sira
300 g gaude
Umak od gljiva:
1 luk
300 g gljiva
200 ml vrhnja
so, vegeta, origano


Priprema:

U toplu vodu staviti 1 kvasac. Sa ostalim sastojcima zamijesiti tijesto i ostaviti da nadolazi.
Dok tijesto nadolazi izrezati pileći file na kockice i dinstati. Pred kraj dinstanja dodati 100 ml vrhnja za kuhanje.
Izmiješamo 250 gr mladog sira sa 300 gr gaude .
Kad je tijesto naraslo napravimo 4 -5 manjih jufkice kao za manje pice .Tijesto razvijemo otprilike precnika 26 cm. Jednu polovinu tijesta premažemo jajetom, pospemo piletinom, a zatim mješavinom sira. Tijesto preklopimo i krajeve pritisnemo viljuškom. Premazemo tijesto sa jajima i ostavimo jos malo da se dize.
Peći na 200 stepeni oko25 minuta.
Dok se tijesto peče napravimo umak od gljiva. Isprižimo luk, pa dodamo isječene gljive. Kada gljive upiju svoj sok, dodati malo brašna i prokuhane vode i začina po želji. Pred kraj dodati 200 ml vrhnja.
Pečeno tijesto sa fileom staviti na tanjir i posuti umakom od gljiva.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...