Pečena škarpina sa krompirom

Jeso sa daškom Mediterana....

pečena-škarpina-sa-krompirom
4.7 od 5(19 glasova)

Sastojci:

1 kg škarpine
500 g krompira
50 g luka
10 g bijelog luka
1 dl maslinovog ulja
2 lovorova lista
1 kašičica bibera
so

Priprema:

Očistiti škarpinu, oprati, posušiti i posoliti.

Krompir oguliti, oprati i nasjeći na komade. Staviti u pomašćenu tepsiju.

Dodati luk izrezan na veće šnite, sitno sjeckani bijeli luk i list lovora, so i biber.

Dodati škarpinu. Sve preliti uljem i peći na temperaturi oko 200 stepeni 40-tak minuta.

Servirati na ovalnom tanjiru uz salatu od paradajza i limun.

 

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...