Panna cotta sa malinama

Odlična poslastica za vruće dane....

panna-cotta-sa-malinama
5 od 5(18 glasova)

Sastojci:

500 ml vrhnja za šlag
250 ml mlijeka
1 i po kesica želatine
1/3 šolje šećera
1 mahuna vanilije
maline Priprema:
Želatin istresti u posudu (1 kesica je za cca 500 ml tečnosti), dodati nekoliko kašika hladne vode i ostaviti.
U pliću posudu staviti slatko vrhnje i mlijeko, sjeme iz mahune i zagrijati, te dodati šećer. Miješati dok se ne otopi, ali ne treba da proključa.
Kada se šećer otopi dodati želatin.(Ako se želatin stisnuo stavite ga 20 sec u mikrovalnu da se otopi). Dobro izmiješati i prije nego što provrije skinuti s vatre i nasuti u šolje koje ste prethodno namazali uljem. 
Ostaviti da se ohladi najmanje dva sta.
Zaleđene ili svježe maline prokuhati sa malo vode i šećera, pricijediti da se uklone sjemenke i ukuhati.
Posudice sa panna cottom zaroniti u toplu vodu i prevrnuti na tanjir. 
Preliti sosom od malina i ukrasiti.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...