Losos pljeskavice

Ove pljeskavice možete jesti same ili sa salatom....

losos-pljeskavice
5 od 5(7 glasova)

Sastojci:

300 g lososa
1/4 šoljice sjeckanog peršuna
1/4 šoljice sjeckanog mladog luka
1 kašika svježe naribanog đumbira
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica senfa
1 kašika soja sosa
2-3 kašike maslinovog ulja
1 bjelanjak
1 kašika ulja ili maslaca

Pripema:

Uklonite kožu sa lososa i usitnite u komade. Stavite u zdjelu. Dodajte naribani đumbir, isjeckani peršun i mladi luk. Izmiješajte, pa dodajte so, biber, senf i umak od soje.

Dobro izmiješajte. Dodajte jedan bjelanjak. Izmiješajte i napravite dvije pljeskavice i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u zamrzivač nekoliko sati.

Na tavi ugrijte maslac ili ulje. Nježno stavite losos pljeskavice u tavu. Svaku stranu pržite 2-3 minuta. 

Stavite u tanjir i dodajte kašičicu senfa na vrh.

Uživajte u ukusu!

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...