
Sastojci:
12 lazanja600 g mljevenog mesa
so,biber i malo vegete
200 g rendane mozzarele
200 g krem sira ili ricotta sir
malo peršuna
2 jaja
400 g paradajz sosa ili ajvar
300 ml vode
začini po želji
Priprema:
Lazanje kratko prokuhajte u slanoj vodi, a zatim ih ocijedite i stavite u hladnu vodu.Isprižite meso sa začinima, pa dodajte paradajz sos i vodu i kratko dinstajte.
U zdjelu stavite rendani sir, krem sir, prešun, jaja i dobro izmiješajte. Dodajte so i biber.
U dublju tepsiju stavite trećinu mjesa. Na meso poredajte tri lazanje. Zatim na lazanje dodati smjesu od sira, pa opet prekriti lazanjama.Preko lazanja rasprediti polovinu mesa iz tave. Još jednom ponoviti postupak.
Prekriti folijom i staviti da se peče na 200 C oko 40 minuta. Kad su lazanje gotove skloniti foliju, posuti rendanim sirom pa vratit lazanje u rernu da se sir otopi.