Konak kebabi

Odlična kombinacija patlidžana, mesa, pire krompira i sira!

konak-kebabi
5 od 5(7 glasova)
Ukusno tursko jelo, kojem nećete moći da odolite!

Sastojci:

1 kg patlidžana
3 jaja
brašno i ulje za pohovanje
1/2 kg piletine ili teletine
crvena paprika
biber
so
paradajz pire
1 kg krompira
sir

Priprema:

Ogultiti patlidžane, izrezati ih na kriške i dobro posoliti. Ostaviti ih da odstoje pola sata, oprati ih, ocijediti i dobro osušiti.
Svaku krišku stavljati u umućena jaja, pa u brašno i peći na vrelom ulju. Ispohovane patlidžane poredati u tepsiju.
Meso izdinstati zajedno sa začinima. Dodavati vode po potrebi. Izdinstano meso ne treba da bude tečno.
Na svaku krišku patlidžana staviti po kašiku dinstanog mesa.
Skuhati krompir u slanoj vodi i napraviti pire. Kada se pire ohladi, oblikovati pljeskavice i staviti na meso. 
Naribati sir i posuti po krompiru. Sve zajedno staviti u rernu dok se sir ne rastopi.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...