
Sastojci:
Biskvit100 g brašna
75 g oštrog brašna
6 jaja
75g mljevenih lješnika
30 g kakaa
40 g putera
150 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
Krema
250 g mascarpone krema
100 g nutelle
3000 g vrhnja za šlag
3 kinder buena
Priprema:
U zdjeli umutiti jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke pa sjediniti. Staviti u tepsiju i peći u rerni oko pola sana na 180°. Kad se ohladi biskvit podijeliti na tri dijela.Isititniti kinder bueno, dodati mascarpone kremu, nutelu i šlag i sve zajedno izmiješati.
Filovati kore.
Ukrasiti po želji šlagom ili sa smjesom od čokolade i šlaga.
Staviti 250 ml vrhnja za šlag da se zagrije, skloniti sa plate i dodati 200 g čokolade. Dobro izmiješati. Kada se ohladi staviti u frižider dva,tri sata. Nakon toga izmiješati smjesu i premazati preko torte.