Japanski omlet sa rižom i piletinom

Omurice - omlet koji će vas oduševiti....

japanski-omlet-sa-rižom-i-piletinom
5 od 5(5 glasova)

Sastojci:

½ luka
1 pileća bedra
1 kašika maslinovog ulja 
½ šoljice smrznute mješavine povrća
sol
svježe mljeveni crni biber
1 ½ šoljica kuhane riže
1 kečapa i više za ukras
1 kašičica umaka od soje
Za 1 omlet
1 veliko jaje
1 kašika mlijeka
1 kašika maslinovog ulja
3 kašike sira

Priprema:

Ogulite i isitnite luk. Isjeckajte piletinu na kockice. Zagrijte ulje i ispržite luk. Dodajte kockice piletine i kratko dinstajte. Zatim dodajte mješavinu povrća, posolite i pobiberite. 

Dodajte skuhanu rižu i protresite tavu. Dodajte kečap i sojim umak, pa ponovo protresite tavu. Prebacite smjesu iz tave u tanjir.

U zdjeli umutite jaja sa mlijekom. Zagrijete ulje u tavi na srednje jakoj vatri i prelijte smjesu jaja u tavu.

Kada se sa donje strane uhvatila korica stavite sir i smjesu od riže i uvijte omlet.

Stavite u tanjir i dok je još vruće oblikujte pomoću papirnog ubrusa, kojim ste prekrili omlet. Ukrasite kečapom

 

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...