Gulaš sa gljivama

Dobra ideja za ručak!

gulaš-sa-gljivama
4.5 od 5(11 glasova)

Sastojci:

1 kg junetine
6 kašika maslinovog ulja
1 luk crveni
600 g šampinjona
4 češnja bijelog luka
4 lista lovora
1/4 kašičice ljute paprike
1/4 kašičice bibiera u zrnu
1 kašičica soli
2 kašike paradajz pelata
2 kašičice vegete
4 šolje vode

Priprema:

Meso oprati i izezati na veće kocke. Na zagrijanom maslinovom ulju pržiti dvije minute. Zatim dodati 2 šolje vruće vode. Prokuhati i smanjiti na srednju temperaturu, te kuhati otprilike 20-tak minuta odnosno sve dok ne ispari voda.
Kada je voda isparila u meso dodati luk i pržiti desetak minuta. Dodati sitno sjeckani bijeli luk, paradajz pelat i začine i kratko ispržiti. Nasuti preostalu vodu. Kada prokuha dodati sjeckane šampinjone i kuhati na laganoj vatri otprilike pola sata.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...