Domaća riblja pašteta

Odličan recept za domaću paštetu!

domaća-riblja-pašteta
4.2 od 5(7 glasova)

Sastojci:

500 g očišćenih srdela
1 kašika senfa
3 kuhana jaja
2 kašike majoneze 
1 kašika kiseloga vrhnja
60 g maslaca 
1 veća glavica crvenoga luka
2 kašike kečapa
8 komada kiselih krastavaca
začini : sol, crni mljeveni papar

Dodatni sastojci :

brašna po potrebi ( za paniranje srdela )

Priprema:

Prije svega treba do očistite srdele od ljuspica, odstranite glave i izvadite utrobu. Potom ih operite vodom i osušite papirnim ubrusima. Uvaljajte ih u brapno i ispržite na plitkoj masnoći. Stavite ih na papirne ubruse da se ocijedi suvišna masnoća. Posolite ih po želji. 

Kad se ohlade izrežite ih na sitnije komade i stavite u dublju posudu. U posudu dodajte skuhana jaja, vrhnje, majonezu, senf, sitno sjeckani crveni luk i maslac.

Umutite štapnim mikserom. Dodajte kisele krastavce, začine i umutite mikserom.

Gotov paštetu stavite u posebnu zdjelu sa hermetičkim poklopcem. Čuvajte je u frižideru maksimalno sedam dana.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...