Dinstani grašak

Jedna ideja za lagani ručak....

dinstani-grašak
5 od 5(4 glasova)

Sastojci:

500 gr graška
1 glavica crvenog luka
2-3 čehnja bijelog luka
2 mrkve
ulje
so
začini
1 kašika brašna
1/2 kašičice mljevene crvene paprike
malo šećera

Priprema:

Izrendajte bijeli luk, a crveni sitno nasjeckajte.  Prepržite na ulju na srednjoj vatri pet minuta. Dodajte kašičicu šećera i promiješajte, a zatim dodajte mrkvu isječenu na kolutove. Pržite još pet minuta. Na to dodajte grašak, kratko popržite, pa naspite vrele vode. Začinite i lagano kuhajte pola sata.

Zatim dodajte zapršku. Na ulju propržite kašiku brašna dok ne požuti, pa dodajte mljevenu crvenu papriku i još malo propžite. Pazite da ne zagori. Zapršku dodajte u grašak i ostavite još dvadesetak minuta na tihoj vatri.

Kao prilog možete servirati pire krompir.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...