Brodet od škarpine

Volim more i morsku hranu, pa preporučujem....

brodet-od-škarpine
4.3 od 5(9 glasova)

Sastojci:

2-3 škarpine
1 kašičica vegete
5 kašika maslinovog ulja
2 crna luka, 
400 g paradajz pelata
2-3 češnja bijelog luka, sitno sjeckana
800 g krompira
180 ml  vode
svjež peršunov list
so i biber

Priprema:

Škarpinu očistite, nauljite je i začinite suhim začinom.  U većoj šerpi na 5 kašika ulja propržite crni luk. Dolivajte vodu da  ne bi zagorio i dinstajte desetak minuta. Dodajte usitnjeni pelat, bijeli luk i kašičicu soli. Dodajte ribu. Preko ribe poredajte šnite posoljenog krompira. Prekrijte sa vodom.

Poklopite šerpu i na umjerenoj vatri kuhajte uz povremeno dolivanje sasvim malo vode dok krompir ne bude gotov. Svakih nekoliko minuta protresite šerpu, ali nikako nemojte da miješate. Jelo je gotovo kad se krompir skuha. 

Pospite sa dosta peršunovog lista. Začinite saft.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...