Špinat rižoto sa gril piletinom

Odlična ideja za nedjeljni ručak....

špinat-rižoto-sa-gril-piletinom
4 od 5(8 glasova)

Sastojci:

1 1/2 l pilećeg temeljca
25 g putera
2 kašike maslinovog ulja
1 luk
2 češnja bijelog luka
3 poljice riže
2 kašike sitno sjeckanog svježeg lišća kadulje
2 kašičice sitno naribane limunove kore
3 x 200 g pilećih fileta
1 šoljica ribanog parmezana
100 g špinata

Priprema:

Pileći temeljac stavite u šerpu i kuhajte desetak minuta dok smjesa ne proključa, a zatim smanjite i lagano kuhajte.

U tavu stavite 1 kašiku ulja i puter, dodajte sitno sjeckani bijeli i crveni luk. Dinstajte 5 minuta, lagano miješajući. Dodajte rižu. Izmiješajte. Dodajte pola šolje pilećeg temeljca i kuhajte. Kada voda ispari dodajte još 1/ 2 šoljice. Tako radite sve dok riža ne bude gotova.

Za to vrijeme izmiješajte pola smjese kadulje i lumunove kore sa preostalim uljem u zdjeli. Dodajte biletinu. Izmiješajte.

Zagrijete tavu. Prepržite piletinu sa svake strane.

Umiješajte parmezan u rižoto. Doddajte špinat, preostali dio kadulje i lumunove kore i kuhajte 1 do 2 minute. Začinite sa solju i biberom.

Poslužite rižoto i prelijte ga sa komadima piletine.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...