Špageti sa pilećim sosom

Ukusna tjestenina kojoj nećete odoljeti....

špageti-sa-pilećim-sosom
5 od 5(5 glasova)

Sastojci:

1 kašika putera
1 kašika maslinovog ulja
1 luk
1 mrkva
1 stabljika celera
2 češnja bijelog luka
1 kašika svježeg perđuna
1/2 kašičice suhog ruzmarina
1/4 kašičice sušene majčine dušice
1 šoljica mljevenog pilećeg mesa
2 konzerve od 400 g paradajz pelata 
1 1/2 šoljice pilećeg temeljca
1/4 šoljice vrhnja
3 kašičice bosiljka
so, biber
parmezan

500 g špageta
 

Priprema:

Zagrijte puter i ulje u tavi. Dodajte luk, mrkvu i celer i dinstajte oko 5-7 minuta. Dodajte bijeli luk i kuhajte još par minuta.

Dodajte piletinu i kuhajte pet minuta. Zatim dodajte paradajz pelat i pileći temeljac, peršun, ruzmarin i majčinu dušicu. Kada prokuha, smanjite temperaturu i kuhajte sat vremena. Zadnjih deset minuta dodajte vrhnje i bosiljak, posolite i pobiberite.

Špagete skuhajte prema uputstvu sa kesice.

Servirajte špagete na tanjir, a preko njih stavite ovaj umak i ukrasite permezanom.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...