Špageti sa keljem

Spojite ukuse kelja, paradajza i špageta!

špageti-sa-keljem
5 od 5(6 glasova)

Sastojci:

300 g špageta
1 mala glavica luka
3/4 glavice kelja
2 češnja bijelog luka
3 kašike maslinovog ulja
1/3 šoljice grubo scjekanog sušenog paradajza
2 kašike paradajz paste
so i biber po ukusu

Priprema:

Pripremite špagete prema uputama na pakovanju, ali u vodu dodajte malo sušenog paradajza. Ocijedite špagete, ali ostavite 1/2 šoljice vode u kojoj su se kuhale.
U šerpu dodajte tri kašike maslinovog ulja, zagrijte, pa dodajte paradajz i dinstajte par minuta. Zatim dodajte 1/2 šoljice vode u kojoj su se kuhale špagete, kelj (koji ste prethodno izdinstali), luk, bijeli luk, posolite i pobiberite. Kuhajte 2-3 minuta dok smjesa ne počne ključati. Dodajte špagete, izmiješajte i poklopite šerpu. Kuhajte još dvije minute. 

Istresite u zdjelu i dodajte ribani sir.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...