Široki rezanci sa špinatom i gljivama

Savršen izbor za toplije dane...

široki-rezanci-sa-špinatom-i-gljivama
4.5 od 5(11 glasova)

Sastojci:

pakovanje širokih rezanaca
3 kašike maslinovog ulja
¼ glavice sitno sjeckanog crvenog luka
1 ½ šolja nasjeckanih gljiva (po izboru)
2 šolje listova mladog špinata
2 češnja bijelog luka, sitno nasjeckanog
½ šolje vode
So, biber
¼ šolje naribanog parmezana

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputstvu na pakovanju, iscjedite i ostavite sa strane.

U tavu ulijte dvije kašike maslinovog ulja i stavite na šporet da se zagrije na srednje jakoj temperaturi. Na ulje dodajte luk i pržite dok ne postane proziran, oko dvije minute, zatim ubacite gljive i špinat pa dinstajte još 2-3 minute dok gljive ne omekšaju, a špinat ne uvene.

Nakon toga, dodajte bijeli luk i vodu pa ostavite da sve skupa krčka nekoliko minuta.

U umak ubacite skuhanu tjesteninu i preostalu kašiku maslinovog ulja , posolite i pobiberite.

Poslužite sa naribanim parmezanom.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...