Čorba od ječma i raštike

Miris jeseni....

čorba-od-ječma-i-raštike
4.5 od 5(10 glasova)

Sastojci:

ječam/geršla
ulje
1 crveni luk
300 g junetine
so
peršun
celer
začini po želji
raštika

Priprema:

Potopiti ječam u vodu da nabubri.
Na malu ulja isprđiti sjeckani luk i junetinu isječenu na kockice. Dodati so, peršun, celer i ostale zapine po želji. Kada meso promijeni boju dodati geršlo i doliti vodu. Kuhati otprilike sat vremena.
Raštiku oprati. Izvaditi središnje rebro iz lista. Složiti listove jedan na drugi i saviti u rolnu. Rezati.
Pred sam kraj kuhanja dodati izrezanu raštiku i kuhati još dvadesetak minuta.
Ako volite zapršku pred sami kraj kuhanja dodajte zapršku sa malo masla i mljevene crvene paprike.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...