Kako uticati na oblačenje vaše tinejdžerke

Čest problem sa kojim se susreću roditelji....

kako-uticati-na-oblačenje-vaše-tinejdžerke
5 od 5(9 glasova)

Oblačenjem u pobertetu djeca obično žele da skrenu što više pažnje na sebe.

Proljeće i ljeto su godišnja doba kada prelazimo na laganiju garderobu. Vaša kćerka oblaći kratke šorceve i suknje koje privlače poglede mladića.

Vama se to baš ne dopada, ali znate ako bi joj rekli da ne nosi prekratke suknje i šorceve, samo biste izazvali revolt. Rekla bi da ste staromodni i da je to sad u modi.

Ipak, vi možete uticati na oblačenje vaše kćerke. Kako?

Informišite se o današnjoj modi tinejdžera, pogledajte časopise i internet stranice koje nude savjete o modelima i odjeći tinejdžera. Porazgovarajte sa kćerkom o tome. 

Zajedno idite u kupovinu. Imajte strpljenja dok vaša kćerka probava različite kombinacije garderobe, čak i one koje se vama ne dopadaju. Svaku kombinaciju iskreno komentarišite. Na taj način ćete joj možda usaditi neke od moralnih standarnda koje vi poštujete.

Očevi mogu da objasne svojoj kćerki kako način oblačenja u tom dobu utiče na muškarce. Razgovarajte sa njom, a ne držite joj predavanje.

Na taj način steći ćete međusobno povjerenje i razumijevanje i naći najbolji način oblačenja - moderno i u skladu sa moralnim standardima.

Ocjeni ovaj tekst

Pređite mišem preko zvijezdice i na odabranu zvjezdicu kliknite...